Top Social

Shared my honest review, writing weird health tips and a mental health advocates

Faith Fleur - Hair Serum

7/12/2020

*** As I was checking my Website Analytic. I saw many of you are from UK, US, and Canada. But for Faith Fleur section, all are written in Malay language :) and just so you know, you guys are the light of this Website 💗 Thank you for being here.



SERUM RAMBUT

First of all, kamu tau ka apa itu Serum? KebiasaanNya, ramai yang suka pakai Serum untuk muka. Tapi bukan Serum muka ja yang wujud di dunia ni ya. Serum kaki, Serum kuku, Serum hidung dan banyak lagi lah. Kamu Google ja pun bole sudah jumpa banyak jenis Serum.


Untuk badan kita kekal sihat, confirm kita kena consume Vitamin atau makan makanan yang berkhasiat. Sama seperti rambut kita, untuk rambut yang licin dan cantik, kita mesti beri "sesuatu" untuk rambut kita kekal cantik kan? So, saya nak kenalkan kamu produk Hair Serum.


Tapi di sini the only thing yang saya mau bagitau ialah, produk ni, lulus KKM dan ada banyak testimoni dari pengguna. In my opinion, macam mana hebat pun suatu produk tu, tapi tidak ada lulus KKM, agak sukar ya untuk pergi jauh. 



The 5'W and 1 H - Hair Serum

What, Who, When, Where + Why and How
Apa, Siapa, Bila, Di mana, + Mengapa dan Bagaimana

1. Apa itu Serum Rambut?

Penjelasan yang ringkas dan mudah difahami; Serum Rambut ialah Vitamin yang mampu mengubati masalah rambut kita seperti keguguran rambut, masalah kelemumur atau mengurangkan masalah rambut bercabang.

Selain itu, ia mampu mengekalkan kesihatan rambut kita dengan melembutkan dan melicinkan rambut. 


2. Siapa yang sesuai untuk memakai Serum Rambut Faith Fleur? 

Sesuai untuk semua lapisan umur. 

Budak berumur 6 bulan keatas pun kita boleh nampak perbezaan bila guna Serum ni. 


3. Bila perlu kita pakai serum rambut?

Mencegah lebih baik daripada mengubati. So sebelum kita mengalami masalah rambut kering dan kusam, kelemumur, keguguran rambut atau masalah lain-lain. 

Lebih baik kita mula gunakan sekarang.


4. Di mana?

Di rambut :)


5. Mengapa perlu pakai Serum Rambut?

Sebenarnya, bukan penting sangat pun pakai Serum. Kalau kamu yakin dengan rambut kamu, 100% tiada masalah. Sehingga ke tua rambut sempurna, tiada masalah keguguran, masalah kelemumur, botak dan lain-lain. 

Tidak perlu lah pakai, kan?

Tapi kalau mau rambut kekal sihat, cantik dan mampu mengelakkan masalah yang saya mention di atas, then why not cuba this Serum? 



6. Bagaimana untuk menggunakan Hair Serum?

*2x atau 3x pump

Selepas mandi, semasa rambut dalam keadaan lembab kita boleh sapu dan urut di kulit kepala kita.

Sewaktu rambut kering, boleh sapu Serum dihujung rambut.


Setiap serum ni mesti ada wangian yang unik kan? Sama seperti Serum Faith Fleur, wangi Soft Freshy gitew. Tiada bau ubat ya, isi kandungan Serum pun tiada bahan kimia. Lulus KKM pula tu.


Kalau sudah lulus KKM, produk ni kita nak bagi dengan siapa-siapa pun green light saja. Tiada rasa kerisauan bila guna produk ni melainkan rasa seronok sebab dapat menyelesaikan masalah rambut kita. 



Mungkin terjawab sikit juga lah kan soalan kamu pasal ni Serum. Kalau ada soalan boleh Whatsapp saya terus, Number ada tertera di atas atau klik saya.


Meh Tengok Testimoni Hair Serum Faith Fleur



10 Hari konsisten menggunakan Hair Serum Faith Fleur

Dulu rambut nipis, sekarang rambut lebat selepas menggunakan Hair Serum Faith Fleur

Penggunaan Hair Serum Faith Fleur yang konsisten

Sebulan konsisten dengan Hair Serum Faith Fleur



Penggunaan Hair Serum Faith Fleur

Dari umur 4 bulan, dan sekarang 8 bulan dengan Hair Serum Faith Fleur

Anak rambut tumbuh dengan konsisten selepas penggunaan Hair Serum Faith Fleur

Selepas 5 botol Hair Serum Faith Fleur

Selepas penggunaan Hair Serum Faith Fleur

Selepas 1 bulan konsisten menggunakan Hair Serum Faith Fleur

Selepas 1 bulan penggunaan Hair Serum Faith Fleur

Selepas 1 bulan penggunaan Hair Serum Faith Fleur

Selepas 1 bulan konsisten menggunakan Hair Serum Faith Fleur

15 Hari selepas menggunakan Hair Serum Faith Fleur

Kunci untuk mendapatkkan kesan yang lebih jelas ialah dengan penggunaan yang konsisten. Selain itu, kamu perlu ada sifat percaya dan yakin dengan suatu produk. 


Setiap produk beri reaksi yang berbeza dengan hormon atau antibodi seseorang. Mungkin ada yang 3 hari sudah nampak perubahan, ada yang seminggu, sebulan, 3 bulan atau lebih. Walaubagaimanapun, bila kita menggunakan produk ini, kita perlu bersabar, yakin, percaya dan yang paling penting konsisten dalam menggunakan Serum ni.


Kalau kamu ni jenis pelupa, set alarm di phone. Jam berapa perlu pakai Serum? Macam saya la cepat lupa, jadi di mana-mana saya jalan, Serum sentiasa ada di bag atau tangan.


Boleh Whatsapp saya kalau nak berkongsi masalah rambut yang sedang di alami

 💝Saya sedia membantu💝



Post Comment
Post a comment

Auto Post Signature

Auto Post  Signature